Start За NIBE Новини [2021-02-11] NIBE Element го купи Rotterdamse Elementen Fabriek B.V (REF)
Разговарај Со Стручно Лице

NIBE Element го купи Rotterdamse Elementen Fabriek B.V (REF)

REF е компанија за индустриски грејни елементи која е активна главно во Холандија.

Компанијата има сопствено производство на тубуларни елементи, керамички греачи и системи. Исто така, REF има и комплементарни производи за тргување со цел понуда на целосен асортиман на индустрискиот пазар.

Компанијата е основата во 1915 година и денес има обрт од 2,2 милиони евра со оперативна маржа од 15% и 15 вработени.

REF соработува со Backer над 20 години и ќе биде дел од групацијата Backer Group.

Компанијата ќе продолжи да работи со постоечкото раководство, генералниот директор г-дин Петер де Грот, оперативниот директор Риуен Зудиам и административниот директор Патрициа Тијсе де Грот.

REF ќе биде нов важен член на индустрискиот сегмент во NIBE Element.

www.ref.nl

_