Паметен дом

Паметен дом

Банка на знаење

Направете го Вашиот дом паметен со конектиран клима систем

Уредите, конектирани со интелигентни сензори, Ви даваат преглед и контрола врз она што се случува во вашиот дом, дури и кога сте излезени. Секако, одлично е да можете да ја контролирате температурата на вашиот дом од далечина, но замислете истата да може автоматски да се прилагодува на вашиот стил на живот.

myUplink

Со паметниот клима систем можете истовремено да ги намалите сметките за греење и да ја зголемите вашата удобност. Кога одите на работа наутро или ако заминете на одмор, температурата на вашиот дом автоматски ќе се прилагоди и ќе трошите помалку енергија.

Функциите може да се зголемат со употреба на календарски функции и GPS. Кога сте на пат кон дома, греењето ќе биде вклучено, системот за вентилација може да се контролира со сензори што детектираат колку лица се во домот, и ќе се произведе дополнително топла вода доколку имате планирано гости.

Паметна клима во домот

Уредите, конектирани со интелигентни сензори, ви даваат преглед и контрола врз она што се случува во вашиот дом, дури и кога сте излезени. Секако, одлично е да можете да ја контролирате температурата на вашиот дом од далечина, но замислете истата да може автоматски да се прилагодува на вашиот стил на живот.

family

Поврзете ги вашите паметни уреди

Со IFTTT лесно е да додадете на паметните уреди во вашиот дом и да ги поврзете едни со други. IFTTT се залага за Ако-Ова-Тогаш-Тоа, т.е. ако се случи ова, ќе се случи тоа. Со други зборови, додавате Тригер, на пр. активирање на алармот на вашиот телефон, а потоа Акција, на пр. вклучување на машината за кафе. Исто така, на вашиот мобилен телефон можете да ја користите функцијата GPS за да ги вклучите светлата во гаражата или ходникот, додека се приближувате до куќата.

контролирајте ја климата во Вашиот дом -каде и да сте

Со апликацијата NIBE Uplink, може да ја чувате вашата топлотна пумпа или целиот клима систем во вашиот џеб. Може да го контролирате греењето, ладењето, вентилацијата и топлата вода во вашиот дом – каде и да сте. Благодарение на паметната технологија, можете да ја оптимизирате потрошувачката на енергија, да ги намалите трошоците и да создадете совршено ниво на удобност во вашиот дом.

myUplink
air

Колку чини топлотна пумпа?

news

Нашите топлински пумпи

mom and son

Дознајте повеќе во Банката на знаење