NIBE - Нашата мисија

Во срцата на шведските домови од 1952 година

NIBE производна линија

Сè започна во Маркарид

NIBE е глобална групација која развива и произведува интелигентни, енергетски ефикасни решенија за удобност во затворен простор за сите видови имоти. Се започна во Маркарид, во шведската област Смаланд пред 70 години, во регион кој е познат по својот претприемачки дух.

Го цениме нашето нордиско наследство искористувајќи ја моќта на природата. Ние комбинираме обновливи извори на енергија со нова паметна технологија за да понудиме ефикасни решенија, така што заедно можеме да создадеме поодржлива иднина

Основач на NIBE

Основач на NIBE

Основачот на NIBE-Verken во Маркарид беше Нилс Бернеруп, чии иницијали го дадоа името на компанијата. Производството на бојлерот започна во 1952 година. Грејачите беа пионери во салоните за молзење на фармите сè додека конечно не стигнаа во шведските домови.

40 години топлински пумпи

40 години топлински пумпи

Во 1981 година, првата топлинска пумпа NIBE - топлинска пумпа за издувен воздух - беше претставена и започна производството во Маркарид. Денес има производи за греење, климатизација, обновување на топлина, вентилација и топла вода за сите куќи и имоти.

Развој на производ во Markaryd

Развој на производ во Markaryd

This is where all product development and most manufacturing has taken place since the start. 1997 saw the launch of the first ground source heat pump, 2002 the first air/water heat pump, and, in 2019, intelligent heat pumps became a natural part of smart homes.

Чекор во иднината

Чекор во иднината

Денес, NIBE е водечка светска компанија за иновации со интелигентни, енергетски ефикасни производи кои овозможуваат одржливо идно општество. NIBE расте со големи инвестиции во иновации и производство.

Подобри енергетски решенија за светот

Ние постоиме за да му обезбедиме на светот подобри енергетски решенија. Уште од самиот почеток, бевме посветени и фокусирани на развивање нови методи за подобра енергетска ефикасност. На овој начин, NIBE игра важна улога во глобалната транзиција кон поодржливо општество. И ние сме горди на тоа.

Топлински пумпи NIBE

Стапалата цврсто засадени и очите гледаат напред

Во NIBE, по природа сме тврдоглави и никогаш не се откажуваме. Ние веруваме во старомодна чесност, сочувство и важноста да ги исполните вашите ветувања. Сакаме да се држиме до нашата историја. Се грижиме за местата каде што сме и за луѓето што живеат таму. На овој начин, можеби сме само традиционалисти. Но, во исто време, ние сме ориентирана кон резултати, водечка компанија за иновации во светот со фокус на создавање придобивки и заштеди за нашите клиенти.

Постојано и љубопитно бараме нови технички решенија за подобрување на нашите производи и услуги. Сакаме да растеме со добра профитабилност и поставуваме високи барања од себе и од нашите партнери. Ова е она што го прави NIBE уникатен. Стапалата ги имаме цврсто засадени додека очите ни гледаат право напред. И ние работиме неуморно за да му обезбедиме на светот подобри енергетски решенија.

Дознајте повеќе

 Како работат топлотните пумпи

Колку чини топлотна пумпа?

Погледнете некои од нашите искуства

Погледнете некои од нашите искуства