Start Производи Топлински пумпи S-серијa
Разговарај Со Стручно Лице
Dizalice topline serije S NIBE

Добре Дојдовте Во Нашиот Свет На Комфор

Топлински Пумпи Од Серијата NIBE S
Серијата S е преполна со најнова технологија

Серијата S е преполна со најнова технологија

Серијата S е резултат на шведското инженерство и нашата најнапредна иновација до сега. Тој е дизајниран да одговори на технолошките предизвици на иднината и може да се пофали со иновативен дизајн.

Паметната технологија ја прави топлинската пумпа природен дел од вашиот поврзан дом.

Избор за вас и вашата околина

Кога произведуваме топлински пумпи, донесуваме стотици тешки одлуки - за да го олесниме вашиот избор. Со серијата S во срцето на вашиот дом, добивате пријатна внатрешна клима во текот на целата година, одржливо користење на енергија и целосна контрола преку вашиот мобилен телефон.

Кај нас секоја завртка е свесен избор, така што изборот е лесен, а секојдневието долги години безгрижно. Кога ќе дојде време за нова топлинска пумпа, изберете ја вистинската удобност.

Практичен избор

Практичен избор

Секој детал во нашите топлински пумпи има цел што ги користи силите на природата и ги прави топлинските пумпи енергетски поефикасни за да ви помогне да заштедите енергија. На овој начин добивате пријатна внатрешна клима и во исто време ја заштитувате природата.

NIBE топлинска пумпа myUplink

Добар Избор

Сите компоненти во нашите топлински пумпи се внимателно избрани за поудобен секојдневен живот. Тие се интелигентни и ги прават повеќето работи автоматски, започнувајќи од прилагодувањето кон/на вашата куќа и вашите навики - а вие имате целосна контрола врз топлинската пумпа преку вашиот мобилен телефон.

Едноставен избор

Едноставен избор

Имаме повеќе од 40 години искуство со технологија на топлинска пумпа која одговара на тешките предизвици на нордиската клима. Поставуваме исклучително високи стандарди за квалитет и одржливост на сите нивоа. Добивате технологијата која е подготвена за иднината и е сигурен избор за многу години.

NIBE myUplink aplikacija

myUplink

Апликацијата myUplink е едноставен и практичен начин за контрола и следење на топлинската пумпа NIBE S директно од вашиот паметен телефон. Кога сте поврзани, можете да се чувствувате безбедно знаејќи дека топлинската пумпа ќе ве контактира доколку и треба вашето внимание. Можете да го проверите статусот во секое време, да преземате податоци во реално време и да ја следите вашата топлинска пумпа, без разлика каде сте. Со претплатата Premium, можете да ја прилагодите топлинската пумпа и од далечина.

myUplink исто така овозможува надградби на софтверот преку воздух, со цел да ви овозможат вам и на вашиот инсталатер непречено корисничко искуство. Инсталирањето и одржувањето на топлинска пумпа никогаш не било полесно. Со поврзување со бесплатната веб-услуга IFTTT, можете целосно да ги искористите предностите на вашата паметна топлинска пумпа.

Ние сме подготвени да ви помогнеме

Till experthjälpen

Со задоволство ќе одговориме на вашите прашања пред да купите и ќе ви помогнеме да стапите во контакт со инсталатер во ваша близина.

Имаме квалификувани инсталатери на NIBE низ целата земја кои можат да ви помогнат да го инсталирате вашиот систем за греење без грижа. Сакате да дознаете повеќе и брзо да стапите во контакт со инсталатер во ваша близина за да закажете домашна посета и да добиете понуда? Нашите експерти одговараат на прашања и даваат дополнителна помош.

Разговарајте со стручно лице »
NIBE mnenja in izkušnje
- Предноста е што можете да ја следите топлинската пумпа кога не сте дома. Тоа е добро осмислен систем кој всушност функционира и го олеснува секојдневниот живот.

Andrej i Irena Vidmar

Wifi конекција

Користејќи го Интернетот и апликацијата myUplink, добивате брз преглед на статусот на топлинската пумпа и греењето во вашиот дом. Ова го олеснува следењето и контролирањето на греењето и производството на топла вода. Ако системот е засегнат од оперативни прекини, ќе бидете известени брзо преку известување на апликацијата и е-пошта. Можете исто така да ги користите нашите паметни услуги и да добивате тековни ажурирања на софтверот. WiFi-врската исто така ви овозможува да ја поврзете топлинската пумпа со вашиот веќе паметен дом.

Контрола преку временска прогноза

Преку поврзување со myUplink, топлинските пумпи од серијата S можат однапред да добијат податоци за временската прогноза, соодветно да го приспособат производството на енергија и да се погрижат да имате пријатна внатрешна температура.
Ова е особено корисно во случај на брзи промени на времето, бидејќи може уште поефикасно да се справи со температурните флуктуации. Ова резултира со поконзистентно загревање и поефикасно работење отколку ако самите ја подигате и намалувате температурата.

Паметно прилагодување на цената (SPA)

Вашата топлинска пумпа добива информации за цените на електричната енергија за наредниот 24-часовен период, а потоа ја планира својата работа врз основа на цената и вашите очекувани потреби за греење и топла вода. Тогаш работи најтешко кога трошоците за електрична енергија се најниски. Ова ви овозможува да ги намалите вашите варијабилни трошоци за електрична енергија за 5-10%. За да го направите ова, треба да ја поврзете топлинската пумпа со myUplink и да имате променлив договор за електрична енергија на час.

Гласовна контрола

"Hey Google! Lower the temperature in the bedroom”. Така можете да разговарате со вашата интелигентна топлинска пумпа, која поддржува гласовна контрола преку Google Home, на пример.

Ажурирања

Со myUplink, топлинската пумпа може автоматски да прима софтверски ажурирања за да работи секогаш најдобро и да ги има најновите функции. Ќе добиете порака на екранот на топлинската пумпа и известување за притискање на вашиот мобилен телефон, а се што треба да направите е да го одобрите ажурирањето.

Паметни додатоци

За серијата S, има низа безжични додатоци кои можат да обезбедат дополнителна удобност и помала потрошувачка на енергија. Со сензорите поставени низ домот, топлинската пумпа прима сигнали за автоматско прилагодување на температурата, влажноста и содржината на CO2, подот по кат и соба по соба.

NIBE smarta värmepump, S-serie

Напојувајте ја вашата топлинска пумпа со соларни панели

Системското решение со топлинска пумпа и соларни панели од нас ви овозможува да создадете удобна внатрешна клима, да постигнете енергетски ефикасен секојдневен живот и во исто време да и направите услуга на животната средина. Сончевите ќелии често можат да генерираат онолку енергија во текот на годината колку што и е потребна на топлинската пумпа за да ги задоволи целокупните потреби за греење и топла вода на куќата. Паметната технологија, исто така, им овозможува на изворите на топлина да разговараат меѓу себе за да ја балансираат вашата потрошувачка на енергија - без да ја намалуваат удобноста.

NIBE värmepumpar för ett behagligt inomhusklimat

Додатоци за ладење

Со нашите додатоци, топлинската пумпа од серијата S може да произведе ладење. Најдостапно е таканареченото пасивно ладење, од парно греење. Овозможува топлинската пумпа да пумпа речиси бесплатно ладење од основата и да го дистрибуира низ куќата преку конвектори на вентилаторот. Ако имате геотермално греење, ладењето нема да трае толку долго. Топлинската пумпа потоа може да произведе ладење со помош на компресорот, таканаречено активно ладење. Топлинската пумпа за воздух/вода исто така може да произведе активно ладење.

Запознајте се со NIBE

Да се има NIBE како снабдувач значи голема безбедност. Ние сме шведска компанија која произведува одржливи климатски решенија речиси 70 години. Тоа значи производи кои се прилагодени на предизвиците на нордиската клима.

Најдете го вашиот локален NIBE партнер

Имаме запознаени партнери и монтери на NIBE во различни земји на ЕУ кои можат да ви помогнат да направите брза и непречена промена на топлинската пумпа, без оглед на претходната марка. Дали сакате да дознаете повеќе и да стапите во контакт со партнер во вашата земја. Нашите експерти одговараат на вашите прашања и ви помагаат понатаму.