Start Производи Додатоци за паметен дом
Разговарај Со Стручно Лице
Keep track of your NIBE heat pump via your smart phone or tablet.

Додатоци За Паметен Дом

Безжични додатоци кои ви помагаат да го искористите целосниот потенцијал на продуктите од серијата S.

Со безжичните додатоци, 

внатрешната температура е контролирана просторија по просторија

Додатоци за дури попаметен дом

Вие што имате поврзана топлинска пумпа NIBE веќе можете лесно да ја контролирате и следите температурата во вашиот дом и потрошувачката на енергија преку myUplink. Со безжичните сензори, топлинската пумпа може да го направи тоа автоматски - кат по кат и соба по соба - целосно според вашите потреби.

 • Помага да ја постигнете поволната температура во вашиот дом
 • Овозможува менување на температурата, влажноста на воздухот и CO2 застапеноста за поголема удобност и поефикасно користење на енергија.
 • Дел од вашиот паметен, енергетски ефикасен дом во комбинација со S-сериска топлинска пумпа на NIBE
NIBE RMU S40

Од далечина контролирајте и надгледувајте ја вашата топлинска пумпа

NIBE RMU S40 е безжична/жична* собна единица со 2,8" екран на допир и вграден сензор за температура и влажност. Го користите за далечинско управување и следење на топлинската пумпа од S-серијата NIBE, како дополнување на апликацијата myUplink на вашиот паметен телефон или таблет. Единицата за соба е лесна за поставување и лесна за употреба со интуитивен интерфејс. Исто така, го зајакнува сигналот помеѓу производите на вашиот паметен дом, ако тие се наоѓаат далеку.

*Потребно е надворешно напојување, микро USB, кое се купува посебно.

RMU S40

Пристап до топлинската пумпа

Од 2,8" дисплеј со екран на допир, можете да ја контролирате и следите топлинската пумпа од различна просторија од местото каде што се наоѓа топлинската пумпа. Уредот има вграден сензор за температура и влажност, а исто така функционира и како повторувач, т.е. го засилува сигналот помеѓу неколку производи за паметни домови.
Собна единица NIBE RMU S40

SRV 10 wireless radiator thermostat

Контрола на температурата соба по соба

Со безжичен термостат на радијаторот, лесно можете да ја прилагодите потрошувачката на енергија и топлина според индивидуалните потреби, соба по соба.
Безжичен термостат за радијатор SRV 10

THS 10 wireless temperature and humidity sensor

Проверете ја топлината и влажноста

Со безжичен сензор за температура и влажност, можете да ги контролирате и следите температурата и влажноста во просторија или климатска зона преку myUplink.
Безжичен сензор за температура и влажност THS 10

RPP 10 repeate

Повторувач со далечински управувач со мерач на енергија

Покрај засилувањето на сигналот помеѓу производите за паметни домови, можете да го користите повторувачот за закажување на функцијата за вклучување и исклучување на прекинувачот и мерење на потрошувачката на енергија.
Повторувач RPP 10

CDS 10 wireless CO2, temperature and humidity sensor

Подобрете го квалитетот на воздухот

Со безжичен сензор за јаглерод диоксид, содржината на јаглерод диоксид автоматски се прилагодува ако топлинската пумпа има поврзан систем за вентилација. Сè за да добиете добар и изедначен квалитет на воздухот, на пример во спалната соба.
Сензор за температура и влажност CDS 10

ROT 10 wireless room thermostat and moisture meter

Проверете и прилагодете ја температурата

Со безжичен собен термостат, лесно е да се чита и контролира температурата, директно од екранот или преку апликацијата myUplink на вашиот паметен телефон. Напојува со батерии, се полни и лесно се поставува на пат.
Безжичен собен термостат ROT 10

Користете ја вашата топлинска пумпа NIBE повеќе кога цените се ниски

Use your heat pump more when prices are low

Со мерач на електрична енергија и NIBE технологијата за електрична енергија што ги следи цените на пазарот на електрична енергија на час, можете уште повеќе да ги намалите вашите сметки за енергија. Со променлива часовна цена за електрична енергија, вашата топлинска пумпа однапред ќе добива информации за цените на електричната енергија за следните 24 часа на ден од пазарот за електрична енергија. Вашата топлинска пумпа потоа ќе ги планира своите операции според часовна стапка и колку греење и топла вода најверојатно ќе му треба на вашето домаќинство. Со функцијата Smart Price Adaption, вашата топлинска пумпа работи поинтензивно кога цената на електричната енергија е најниска и се олеснува кога цената на електричната енергија е највисока. Плаќате помалку за вашата струја и би можеле да го намалите променливото полнење на струјата на вашата сметка за струја за 5-10%.

Common questions 

Which heat pumps can be connected to myUplink?

All heat pumps in the NIBE S series are compatible with myUplink. The myUplink app is developed for the NIBE S series and is included free of charge.

How do I connect my S-series heat pump to myUplink?

In connection with the installation, you can get help connecting the heat pump to myUplink so you can feel secure that the heat pump will notify you if something happens.

You can also do it yourself:

 1. Make sure you have a stable internet connection.
 2. Download the myUplink app at myUplink.com, open the app, search for your heat pump and pair it.

PS. Take the opportunity to sign up for a Premium subscription so you can control heat and hot water and heat and save more energy.

How do I get started with the smart accessories?

Start by connecting them to the heat pump.

 1. Make sure the latest software update is done
 2. Keep the accessory near the heat pump. In the main menu, go to Connection, menu 5. There, select wireless devices menu 5.4.
 3. Click on add device and wait for them to connect.

Then place the accessory on a wall about 1.20 cm up from the floor, not in direct sunlight. Except for the Repeater RPP 10, which must be plugged into a wall socket, of course.

All accessories work without myUplink. But if you want to be able to monitor the indoor climate from your mobile phone, you need to connect the heat pump to myUplink. And if you want to be able to control it, you need a myUplink Premium subscription.

How long can it take before my device is paired?

It may take up to 5 minutes before the device is connected to the system. NOTE When installing the wireless devices, they are required to be close to the main product in order to connect.

My device cannot be reached on the network. What should I do?

If possible, reduce the distance between the accessory and the main product. If the communication between the main product and the accessory is weak, you may need to install a repeater RPP10.

Walls and certain surfaces can absorb the wireless signal. If possible, place the accessory in the same room as the main product (to test the connection).

Example:

 • Thick stone or concrete wall with metal construction -> High disturbance.
 • Roofs with metal frames -> High interference.
 • Brick wall -> Medium disturbance.
 • Walls or doors made of plasterboard, glass or wood -> Low interference.

It is best if the accessory is not:

 • Behind a TV.
 • Near an aquarium.
 • Placed in or under a metal object.
 • Placed in closed furniture.
 • Near a large amount of wires and cords.
 • Close to other wireless devices (Laptops, tablets, cordless phones, wireless printers, speakers, IP cameras, other smart devices, microwaves, etc.).

If you have any of these devices at home, temporarily turn them off and check your connection (which may take up to 15 minutes).

If things improve, try increasing the distance between your myUplink products and the main unit.

What happens if my RPP 10 loses contact with the main product?

If the RPP 10 loses contact with the main product, the RPP 10 will try to reconnect for 60 minutes, if the reconnect fails, the power supply to the output power outlet in the RPP 10 will be cut off. Therefore, do not connect equipment that is sensitive to power outages.

How long do the batteries in my devices last?

The batteries last about 18 months, keep in mind that the lifespan can be affected by the quality of the batteries, longer distances between the unit and the heat pump/repeater can affect the battery life.

What happens if the battery runs out?

You first receive a warning/notice that the battery level is low on your device, if you do not take action the device disappears and you receive a new warning/notice that the device is lost.

What is the maximum load on the RPP10?

At most you can connect 2990W/13A to RPP 10.

Try myUplink in our demo

Click around the demo at myUplink.com and discover the possibilities.
Username: demomyuplink@nibe.se Password: Demo1234
Or download the app directly for iPhone or Android.

Order wireless accessories in the S series

Do you want extra comfort in your smart, energy-efficient home? Order directly via myUplink's webshop.