Heat pumps

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

Енергија од природата за затоплување, ладење, вентилација и топла вода во вашиот дом

Искористете ја енергијата од природата

Производите NIBE може да го ладат, загреваат, проветруваат и снабдуваат вашиот дом со топла вода – обезбедувајќи совршено ниво на удобност со минимално влијание врз животната средина. Со користење енергија од локални извори, заедно создаваме поодржлива иднина.

Предности на избор на топлинска пумпа од нас

одржлив

Нашите топлински пумпи ја користат моќта на природата за да обезбедат ниско влијание врз животната средина. Тие се дизајнирани да ви овозможат енергетски ефикасен секојдневен живот за многу години што доаѓаат. Со серијата S, можете уште повеќе да ја намалите потрошувачката на енергија, без да ја жртвувате удобноста. Сè за да можете да добиете поевтина, позелена и поубава топлина.

Безбедно

Да се има NIBE како снабдувач значи голема безбедност. Ние сме шведска компанија која произведува одржливи климатски решенија речиси 70 години. Тоа значи производи кои се прилагодени на предизвиците на нордиската клима.

Лесно

Имаме упатени инсталатери на NIBE низ целата земја кои можат да ви помогнат да направите брза и непречена промена на топлинската пумпа, без оглед на претходната марка. Дали сакате да дознаете повеќе и да стапите во контакт, за да резервирате термин за домашна посета и да добиете понуда? Ние одговараме на вашите прашања и ви помагаме понатаму.

Топлинската пумпа што го олеснува животот

Нашите интелигентни, поврзани топлински пумпи од серијата S можат да го олеснат животот. Можете да бидете дел од поврзаното општество и во исто време да го задржите фокусот на важните работи во животот. Апликацијата myUplink, контролата на временската прогноза и гласовната контрола се неколку примери за работи што го прават животот полесен, позелен и поубав. Каде и да си.

Vanliga frågor och svar om värmepumpar

Зошто да изберете топлинска пумпа од NIBE?

NIBE има долгогодишно искуство во технологијата на топлински пумпи и има развиено одржливи климатски решенија речиси 70 години со високи перформанси и безбедно работење. Имаме информирани монтери низ целата земја и ќе ви помогнеме и при нова инсталација и замена, без оглед на брендот што го имате на вашиот сегашен систем за греење.

  • NIBE е шведска компанија која произведува енергетски ефикасни и одржливи климатски решенија речиси 70 години. Топлинските пумпи се дизајнирани и произведени во Шведска за да одговараат на нашата тешка нордиска клима.
  • NIBE има долгогодишно искуство со водечката на пазарот технологија на инвертер за топлински пумпи од земја и топлински пумпи за воздух/вода, технологија која обезбедува понепречено работење со подобра удобност и помала потрошувачка на енергија.
  • NIBE има широк спектар на топлински пумпи за сите куќи и потреби. Од стандардни модели по пристапни цени до премиум модели со технологија на инвертер, Wi-Fi конекција и услуги кои ви помагаат да ја намалите потрошувачката на енергија и трошоците за енергија без да ја намалите удобноста.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.

Кога треба да изберам топлинска пумпа со геотермална топлина?

За да ја искористите сончевата енергија складирана во земјата со топлинска пумпа, потребна ви е парцела која е погодна за хоризонтално копање и поставување калеми од земја, исто така познати како загревање на земјата, или камења за дупчење за вертикално поставување на цевките. , што обично се нарекува загревање на карпите .

Кој метод е најдобар зависи од тоа како е поставена вашата парцела, кој систем за греење веќе го имате и колку се големи вашите и потребите за енергија на куќата. Доколку треба да се разладите во топлите летни денови, има и додатоци за разладување со поволни цени.

Геотермалната топлинска пумпа е погодна за оние кои сакаат решение за греење и топла вода со овие предности:

  • ниска потрошувачка на енергија
  • ниски оперативни трошоци
  • висока оперативна сигурност
  • долг животен век
  • еколошки
  • лесен за одржување

Ако се смените од конвенционален извор на топлина во геотермална топлинска пумпа, тоа може да ви овозможи заштеда на енергија до 75 проценти од купената енергија.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.

Кога треба да изберам топлинска пумпа за воздух/вода?

За оние кои сакаат да ја искористат бесплатната енергија во воздухот и имаат можност да постават надворешен модул до куќата, топлинската пумпа воздух/вода е добар избор на топлинска пумпа. Не мора да копате и/или дупчите и можете да заштедите енергија до 75% од купената енергија.

Топлинската пумпа за воздух/вода ви одговара на вас кои сакате решение за греење и топла вода со мала потрошувачка на енергија, ниски оперативни трошоци, висока оперативна доверливост и долг работен век, што е еколошки и лесно за одржување. Воздухот содржи неограничена слободна енергија која надворешниот модул ја зафаќа и ја испраќа до внатрешниот модул каде топлината и топлата вода се дистрибуираат низ куќата.

Доколку треба да се разладите во топлите летни денови, има додатоци за тоа. Промената од конвенционален извор на топлина во топлинска пумпа за воздух/вода може да ви овозможи заштеда на енергија до 75 проценти од купената енергија. Предност во споредба со геотермалното греење е тоа што не треба да копате и/или дупчите.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.

Кога треба да изберам топлинска пумпа со издувен воздух?

Топлинската пумпа за издувниот воздух одговара на вас кои сакате најефикасно решение за греење, топла вода и вентилација за куќа изградена во 1980 година или подоцна и до околу 200 метри квадратни. Издувниот воздух е најчестото решение за поновите куќи и решението што зафаќа најмалку простор. Тој повторно ја користи енергијата од топлиот внатрешен воздух пред да ја напушти куќата преку системот за вентилација.

Со топлинска пумпа за издувен воздух од NIBE, плаќате само половина за греење и топла вода во споредба со конвенционален електричен котел со механичка издувна вентилација.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.