• Информација за продуктот
  • Предности

NIBE S1256 е интелигентна топлотна пумпа земја-вода контролирана со инвертер, со интегриран грејач за вода и ново средство за ладење што е помалку штетно за климата. NIBE S1256 ви помага да не користите повеќе енергија отколку што ви е потребно бидејќи топлотната пумпа автоматски се приспособува според вашата потреба од топлина. Со долгогодишно искуство за топлотни пумпи земја-вода и иновативна технологија, таа е нашата топлотна пумпа земја-воздух со најголема енергетска ефикасност.

NIBE S1256 има висок сезонски фактор на перформанси до 6,22* во SCOP, што резултира со високоефективна климатска единица со ниски оперативни трошоци и топла вода со високи перформанси. Топлатната пумпа е погодна за куќи до приближно 400 m² и е достапна во три различни степени на моќност: 1,5 – 8 kW, 3 – 13 kW и 4 – 18 kW. NIBE S1256 е дизајнирана за ниско ниво на бучава и е погодна и за нови градби и за замена на постоечки извори на топлина.

Серијата S на NIBE со интегрирано Wi-Fi и можност за користење безжична галантерија е природен дел од вашиот поврзан дом. Паметната технологија автоматски ја приспособува амбиенталната температура во домот, додека вие имате целосна контрола од вашиот паметен телефон или таблет. Високо ниво на удобност и ниска потрошувачка на енергија, истовремено заштитувајќи ја природата.

ВИСОКА ПРИСПОСОБЛИВОСТ

Нашата топлотна пумпа земја-вода со најголема енергетска ефикасност со сезонски фактор на перформанси до 6,22.

НАЈДОБРА ИЗВЕДБА

Ново средство за ладење што е помалку штетно за климата, голем капацитет за топла вода и ниско ниво на бучава.

ГОЛЕМА УДОБНОСТ

Интуитивен eкран на допир, безжична галантерија и интегрирано безжично поврзување со паметна технологија за заштеда на енергија за голема удобност.

  • Додатоци
  • Технички податоци
  • Документи
NIBE S1256-8
NIBE S1256-13
NIBE S1256-18

NIBE ECS 41

Дополнително грејно коло (препорачано подно греење од 80-250 m2). ECS 41 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE ECS 40

ECS 40 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE PV

NIBE PV е интегрирано решение што се базира на целосно модуларен систем во осум основни големини: 4 / 8 / 12 / 16 и 20 kW. Секој основен пакет има номинална моќност од 4 kW и се состои од 10 панели, делови за монтажа и инвертер со модул за комуникација, сите подготвени за инсталација. Соларниот пакет лесно може да се прошири со дополнителни соларни панели за оптимално искористување на просторот на кровот. NIBE PV се состои од панели со монокристални силиконски ќелии што користат PERC технологија, со моќност од 400 Wp. Соларните панели се елегантни, целосно во црна боја. NIBE PV ја користи сончевата светлина преку целата година и ја претвора во електрична енергија. NIBE PV може да се поврзе на вашата NIBE топлотна пумпа* за максимална енергетска ефикасност. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата. * важи за системи кои може да се поврзат на NIBE Uplink.

Висина (mm)

1800

Длабочина(mm)

620

Нето тежина (кг)

231

Класа на ефикасност при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A+++

Класа на ефикасност при греење на вода

A+

Волумен на бојлер (l)

180

Количина на ладилно средство/фреон, еквивалент на СО2 (тон)

0,54

Деклариран профил на контакт

XL

Краток Опис