ТОПЛОТНИ ПУМПИ ЗЕМЈА-ВОДА

NIBE F1355

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ЗЕМЈА-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE F1355 е интелигентна и моќна топлотна пумпа земја-вода во две големини, контролирана со инвертер. NIBE F1355 обезбедува оптимална заштеда на енергија затоа што топлотната пумпа секогаш работи ефикасно и автоматски се прилагодува на потребите за климатизација на објектот во текот на целата година. NIBE F1355 има висок seasonal performance factor (SPF) и работен опсег од 4–28 kW или 6–43 kW. Со волумен на средството за ладење еквивалентен на помалку од 5 тони CО2 по модул на компресор, NIBE F1355 нема потреба од годишна проверка. Два компресори обезбедуваат ефикасно регулирање на моќноста и висока сигурност, и затоа NIBE F1355 е совршена за објекти со поголеми потреби од греење. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан животен стил. Ефикасниот систем на контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата.

Врвни перформанси

Инвертер технологија за минимални оперативни трошоци и оптимален seasonal performance factor (SPF).

Сигурност

Ефикасно регулирање на моќноста и високо ниво на сигурност за поголеми потреби од греење.

Далечинска контрола

Смарт технологија со интуитивна контрола за лесна далечинска контрола.

  • Додатоци
  • Технички податоци
NIBE F1355-28
NIBE F1355-43
NIBE ECS 41

NIBE ECS 41

Дополнително грејно коло (препорачано подно греење од 80-250 m2). ECS 41 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE ECS 40

NIBE ECS 40

ECS 40 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE VST 11

NIBE VST 11

SMO 10 и овозможува на топлотната пумпа да приоритизира полнење топла вода во системи со променлива кондензација. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пр. NIBE VPA. Контрола на топлата вода за максимална моќност на електричното напојување: 17 kW

NIBE VST 20

NIBE VST 20

Овозможува приоритизација на топла вода кај топлотни пумпи со голема моќност. (моќност на полнење помеѓу 15 и 40 kW), заедно со SMO 10 и F1330-40. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пример, NIBE VPA.

NIBE UKV

NIBE UKV

NIBE UKV е серија на бафер резервоари што се примарно дизајнирани за поврзување на топлотните пумпи за да се постигне поголем волумен на водата во системот за греење. На тој начин се оптимизира функционирањето на топлотната пумпа. NIBE UKV може да се поврзе и за да се намалат привремените нагли покачувања на температура предизвикани од движењата во цевните инсталации при температурни промени. NIBE UKV е достапен во големини од 40, 100, 200, 300 и 500 литри. За системи со активно ладење, најдобро е да се користат предизолирани бафер резервоари NIBE UKV 200 или NIBE UKV 300. За NIBE UKV 500, изолацијата може да се отстрани за да се олесни ракувањето со производот.

Висина (mm)

1800

Широчина (мм)

600

Длабочина(mm)

620

Нето тежина (кг)

335

Количина на ладилно средство/фреон, еквивалент на СО2 (тон)

3,90 / 3,55

Количина на ладилно средство/фреон, R407C (кг)

2,2/2,0

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A+++

Висина (mm)

1800

Широчина (мм)

600

Длабочина(mm)

620

Нето тежина (кг)

351

Количина на ладилно средство/фреон, еквивалент на СО2 (тон)

4.39 / 3.02

Количина на ладилно средство/фреон, R407C (кг)

1.7

Количина на ладилно средство/фреон, R410A (кг)

2.1

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A+++