Start Клиентска поддршка Често поставувани прашања КОИ СЕ ПРЕДНОСТИТЕ НА ОБНОВЛИВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА ГРЕЕЊЕ?
Разговарај Со Стручно Лице

КОИ СЕ ПРЕДНОСТИТЕ НА ОБНОВЛИВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ?

За разлика од скапите фосилни горива чии извори се исцрпуваат со акцелерирачка брзина на глобално ниво, обновливата енергија е безбедна, лесно достапна и бесконечно ефикасна.

Обновливите енергетски системи нудат трошковно-ефикасен, сигурен и енергетски-ефикасен начин за намалување на јаглеродниот отпечаток, и притоа овозможуваат долгорочни заштеди на енергија.

Во Македонија, физичките и правните лица кои инвестираат во системи за ладење и греење кои се базираат на обновливи извори на енергија, имаат право на субвенции за енергетска ефикасност и обновливи извори (СЕЕОИ). Повеќе за програмата можете да прочитате тука.

Со инсталирање на обновлива технологија за греење, домаќинствата во земјите-членки на ЕУ може да се квалификуваат за долгорочни плаќања за енергијата која ја произведуваат, преку владини програми за обновливо греење (RHI).