ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА

NIBE SMO 20

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE SMO 20 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација на вашиот дом. Контролниот модул - NIBE SMO 20, нуди флексибилно системско решение. NIBE SMO 20 е поврзан со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода за целосно прилагодување на инсталацијата на вашите потреби. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

Оптимална контрола

Интуитивен и интелигентен контролен систем за вашиот систем за климатизација.

Флексибилно и прилагодено системско решение

Поврзете ја вашата топлотна пумпа со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода.

Дел од вашиот смарт дом

Контролирајте ја својата удобност онлајн, со користење на NIBE Uplink.

  • Додатоци
  • Технички податоци
NIBE SMO 20

NIBE VST 20

Овозможува приоритизација на топла вода кај топлотни пумпи со голема моќност. (моќност на полнење помеѓу 15 и 40 kW), заедно со SMO 10 и F1330-40. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пример, NIBE VPA.

NIBE VST 11

SMO 10 и овозможува на топлотната пумпа да приоритизира полнење топла вода во системи со променлива кондензација. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пр. NIBE VPA. Контрола на топлата вода за максимална моќност на електричното напојување: 18 kW

Висина (mm)

410

Длабочина(mm)

110

Нето тежина (кг)

4