ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА

NIBE S2125

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE S2125 е интелегентна топлинска пумпа со инвертер компресор. Со внатрешните модули Nibe, таа формира високоефикасен систем за вашиот дом. Тоа е единствена топлинска пумпа која работи на нов фреон Р290 пропан гас, кој е природен гас кој е 95% чист. Не е опасен за озонската обвивка и е енергетски помоќен со помали количини во фреонскиот круг. Поради тоа обезбедува температура до 75Ц во греење а на -25Ц дава константно 65Ц со коефициент на искористување до 4 . Изработени се два модели, 8 и 12kw со капацитети на -10Ц, 6kw и 8kw доволни за ефикасно греење на добро изолирани објекти со површина од 120м2 до 180м2.

Заедно со внатрешниот модул од серијата NIBE S со вградена Wi-Fi конекција и можност за безжична дополнителна опрема, таа станува природен дел од вашиот поврзан дом. Паметната технологија автоматски ја приспособува внатрешната клима и ви овозможува целосна контрола на системот од вашиот паметен телефон или таблет. Голема удобност и мала потрошувачка на енергија – истовремено помагајќи ѝ на природата.

Со Nibe Uplink е овозможено далечинско следење и управување на работата на целиот систем, и тоа не само една температура туку еден , два и три системи , вашата санитарна вода, вашиот базен или вентилација.

НИСКИ ОПЕРАТИВНИ ТРОШОЦИ

NIBE S2125 има оптимизиран годишен фактор на греење, кој обезбедува ниски оперативни трошоци и топла вода со високи перформанси.

РАБОТНА ПОВРШИНА ВОДЕЧКА ВО КЛАСАТА

Опсег на работа со температура на снабдување до 75 °C и 65 °C при надворешна температура до -25 °C.

НИСКО НИВО НА ЗВУК

Нов дизајн за ниско ниво на бучава.

  • Технички податоци
NIBE S2125-8 (1x230V)
NIBE S2125-8 (3x400V)
NIBE S2125 12 (1X230V)
NIBE S2125-12 (3x400V)

Висина (mm)

1070

Длабочина(mm)

820

Нето тежина (кг)

163

Класа на ефикасност при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A++

Количина на ладилно средство/фреон, еквивалент на СО2 (тон)

0,0024