ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА

NIBE F2040

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE F2120 е воздушна/водена топлотна пумпа контролирана со инвертер којашто претставува вистинска револуција кога станува збор за ефикасност. Со seasonal performance factor (SPF) повисок од 5.0*, топлотната пумпа годишно обезбедува повеќе од пет пати повеќе топлина во споредба со електричен грејач со истата потрошувачка на енергија. NIBE F2120 обезбедува оптимална заштеда затоа што топлотната пумпа автоматски се прилагодува на потребите за климатизација на вашиот дом, во текот на целата година. NIBE F2120 има највисок работен опсег во својата класа и обезбедува доводна температура до 65°C. Дури и при надворешни температури до -25°C, обезбедува доводна температура до 63°C и истовремено одржува минимално ниво на бучава. NIBE F2120 има трофазна врска, што ја поедноставува електричната инсталација. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем на контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата.

BREAKTHROUGH IN EFFICIENCY

With an annual heating factor of more than 5.0.

Top performance

Optimal seasonal performance factor, minimal operating costs.

LOW SOUND LEVEL

Even at full power.

CLASS-LEADING WORK AREA

Up to 65 °C supply temperature and 63 °C at -25 °C outdoor temperature.

  • Додатоци
  • Технички податоци
NIBE F2120-8
NIBE F2120-20

NIBE SMO 40

NIBE SMO 40 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација за домови и објекти. NIBE SMO 40 нуди максимална флексибилност за системски решенија. Контролниот модул може да се поврзе со компоненти како што се грејач на вода, дополнителни извори на топлина и друга дополнителна опрема, за целосно прилагодување на инсталацијата кон потребите на објектот. На еден контролен систем може да се поврзат до осум NIBE воздушни/водени топлотни пумпи . Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

NIBE SMO 20

NIBE SMO 20 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација на вашиот дом. Контролниот модул - NIBE SMO 20, нуди флексибилно системско решение. NIBE SMO 20 е поврзан со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода за целосно прилагодување на инсталацијата на вашите потреби. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

Висина (mm)

1070

Длабочина(mm)

610

Нето тежина (кг)

150

Класа на ефикасност при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A+++

Количина на ладилно средство/фреон, еквивалент на СО2 (тон)

5,01