ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА

NIBE F2050

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE F2050 е интелигентна и компактна топлинска пумпа за воздух/вода контролирана од инвертер со разладно средство за климатизација. NIBE F2050 обезбедува оптимизирана заштеда, бидејќи топлинската пумпа автоматски се приспособува на енергетските потреби на домот во текот на целата година. Топлинската пумпа работи на надворешна температура од -20 °C, а потоа испорачува температура на снабдување до 58 °C. Добро развиената функција за ладење значи дека топлинската пумпа може да обезбеди пријатна внатрешна клима дури и при високи надворешни температури. Исто така, има климатско средство за ладење за помало влијание врз природата. Достапна во две големини - F2050-6 и F2050-10. Благодарение на паметната технологија, производот ви овозможува да ја контролирате вашата потрошувачка на енергија и станува важен дел од вашиот поврзан дом. Со ефикасен систем за контрола, внатрешната клима автоматски се регулира за висока удобност, а притоа ѝ помага на природата.

ИНТЕЛИГЕНТНА И КОМПАКТНА

Компактна топлинска пумпа која се приспособува на потребите на домот.

ЕФИКАСНА ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛАТА ГОДИНА

Висока излезна моќност до -20 °C и добро развиена функција за ладење.

ЛЕСНА ЗА КОРИСТЕЊЕ

Паметна технологија за заштеда на енергија со лесно управување.

  • Технички податоци
  • Документи
NIBE F2050-6
NIBE F2050-10

Висина (mm)

791

Длабочина(mm)

383

Нето тежина (кг)

76

Класа на ефикасност при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A++