ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА

NIBE F2040

ТОПЛОТНИ ПУМПИ ВОЗДУХ-ВОДА
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE F2040 е интелигентна и компактна воздушна/водена топлотна пумпа контролирана со инвертер. NIBE F2040 обезбедува оптимална заштеда затоа што топлотната пумпа автоматски се прилагодува на потребите за климатизација на вашиот дом, во текот на целата година. Топлотната пумпа работи до надворешна температура од -20°C и истовремено обезбедува до 58°C температура во доводната линија. Ефикасната функција на ладење овозможува топлотната пумпа да постигне пријатна амбиентна температура дури и при високи надворешни температури. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот конектиран дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата.

Интелигентна технологија

Компактна топлотна пумпа која се прилагодува на потребите на вашиот дом.

Моќна

Висок капацитет дури до -20°C и ефикасна функција на ладење.

Поедноставен живот

Смарт технологија со интуитивна контрола за заштеда на енергија.

  • Додатоци
  • Технички податоци
NIBE F2040-6
NIBE F2040-8
NIBE F2040-12
NIBE F2040-16

NIBE HA-WH5

Резервоари од не'рѓосувачки челик (инокс). Специјално дизајнирани за палетата на топлотни пумпи воздух-вода NIBE F2040 и NIBE SMO 20/40 контролер Соодветни за бојлери на биомаса, сончева енергија, гас и нафта Не’рѓосувачки челик со висок квалитет Изменувач со специјална површина отпорна на наслаги од бигор

NIBE SMO 20

NIBE SMO 20 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација на вашиот дом. Контролниот модул - NIBE SMO 20, нуди флексибилно системско решение. NIBE SMO 20 е поврзан со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода за целосно прилагодување на инсталацијата на вашите потреби. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

NIBE SMO 40

NIBE SMO 40 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација за домови и објекти. NIBE SMO 40 нуди максимална флексибилност за системски решенија. Контролниот модул може да се поврзе со компоненти како што се грејач на вода, дополнителни извори на топлина и друга дополнителна опрема, за целосно прилагодување на инсталацијата кон потребите на објектот. На еден контролен систем може да се поврзат до осум NIBE воздушни/водени топлотни пумпи . Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

Висина (mm)

791

Длабочина(mm)

364

Нето тежина (кг)

70

Класа на ефикасност при собно греење, 35°C

A++

Класа на ефикасност при собно греење, 55°C

A++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 35°C

A+++

Класа на ефикасност на системот при собно греење, 55°C

A++