Start Производи Топлотни пумпи Кога треба да изберам топлинска пумпа за воздух/вода?
Разговарај Со Стручно Лице

Кога треба да изберам топлинска пумпа за воздух/вода?

За оние кои сакаат да ја искористат бесплатната енергија во воздухот и имаат можност да постават надворешен модул до куќата, топлинската пумпа воздух/вода е добар избор на топлинска пумпа. Не мора да копате и/или дупчите и можете да заштедите енергија до 75% од купената енергија.

Топлинската пумпа за воздух/вода ви одговара на вас кои сакате решение за греење и топла вода со мала потрошувачка на енергија, ниски оперативни трошоци, висока оперативна доверливост и долг работен век, што е еколошки и лесно за одржување. Воздухот содржи неограничена слободна енергија која надворешниот модул ја зафаќа и ја испраќа до внатрешниот модул каде топлината и топлата вода се дистрибуираат низ куќата.

Доколку треба да се разладите во топлите летни денови, има додатоци за тоа. Промената од конвенционален извор на топлина во топлинска пумпа за воздух/вода може да ви овозможи заштеда на енергија до 75 проценти од купената енергија. Предност во споредба со геотермалното греење е тоа што не треба да копате и/или дупчите.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.