Start Производи Топлотни пумпи Кога треба да изберам топлинска пумпа со издувен воздух?
Razgovor sa stručnjakom

Кога треба да изберам топлинска пумпа со издувен воздух?

Топлинската пумпа за издувниот воздух одговара на вас кои сакате најефикасно решение за греење, топла вода и вентилација за куќа изградена во 1980 година или подоцна и до околу 200 метри квадратни. Издувниот воздух е најчестото решение за поновите куќи и решението што зафаќа најмалку простор. Тој повторно ја користи енергијата од топлиот внатрешен воздух пред да ја напушти куќата преку системот за вентилација.

Со топлинска пумпа за издувен воздух од NIBE, плаќате само половина за греење и топла вода во споредба со конвенционален електричен котел со механичка издувна вентилација.

Ние во NIBE помагаме да одговориме на вашите прашања и грижи и да ви помогнеме да најдете добро решение за вашата куќа.