NIBE СОЛАРНИ ПРОИЗВОДИ

NIBE PV

СОЛАРНИ ПРОИЗВОДИ
  • Информација за продуктот
  • Предности

NIBE PV е интегрирано решение што се базира на целосно модуларен систем во осум основни големини: 4 / 8 / 12 / 16 и 20 kW. Секој основен пакет има номинална моќност од 4 kW и се состои од 10 панели, делови за монтажа и инвертер со модул за комуникација, сите подготвени за инсталација. Соларниот пакет лесно може да се прошири со дополнителни соларни панели за оптимално искористување на просторот на кровот. NIBE PV се состои од панели со монокристални силиконски ќелии што користат PERC технологија, со моќност од 400 Wp. Соларните панели се елегантни, целосно во црна боја. NIBE PV ја користи сончевата светлина преку целата година и ја претвора во електрична енергија. NIBE PV може да се поврзе на вашата NIBE топлотна пумпа* за максимална енергетска ефикасност. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температура за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата. * важи за системи кои може да се поврзат на NIBE Uplink.

Модуларен систем

Флексибилен модуларен систем во пет основни системски големини што лесно може да се прошират

Целосно црни

Елегантни панели кои користат PERC технологија за максимална ефикасност

Дел од вашиот смарт дом

Поврзете се на NIBE топлотна пумпа за максимална енергетска ефикасност

  • Технички податоци
NIBE PV

Висина (mm)

1722

Длабочина(mm)

30

Нето тежина (кг)

22