Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe om ditt produkt fra NIBE? Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene, så du raskt og enkelt finner det du trenger. Finn svar på det du lurer på her!

Filter selges gjennom våre autoriserte forhandlere. Ta kontakt med din lokale forhandler for å få veiledning i hva slags filter du trenger til din varmepumpe.

Et ventilasjonsfilter skal først og fremst beskytte deg mot skadelige partikler, i tillegg til å besytte de ulike delene i et ventilasjonsanlegg. Selv om filteret ser rent ut, samles det smuss i det, og dette påvirker filterets effektivitet.

Det vil som regel vises en filteralarm i displayet på varmepumpen når det er på tide å rengjøre eller bytte filteret.

Finn flere tips ved å søke i spørsmål og svar, eller se mer informasjon i brukermanualen.

Det er flere ting du kan sjekke om varmtvannet har lav temperatur:

  • Kontroller innstillingene for varmtvannsproduksjon. Vi anbefaler fabrikkinnstillingene som vil passe de fleste bruksbehov.
  • Kontroller innstillingene på eventuelt påfyllingsventil.
  • Kontroller at ditt anlegg er avluftet slik beskrevet i brukermanualen.
  • Utfør en omstart av varmepumpen.
  • Dersom ovenstående ikke hjelper, kontakt din forhandler for support.

Finn flere tips ved å søke i Spørsmål og svar, eller se mer informasjon i brukermanualen.

Teknologien gjør stadig fremskritt og NIBE satser store ressurser på utvikling for at produktene skal være mest mulig energibesparende, effektive og driftssikre. Til og med myndighetene stiller nå høyere krav enn tidligere for å få ned energiforbruket i nye boliger, noe som blant annet har resultert i byggeforskrifter som TEK 10.

Om man sammenligner med eldre varmepumper, har mye skjedd de siste årene når det gjelder energieffektivitet. Siden NIBE lanserte sin første varmepumpe har COP (virkningsgrad/effektfaktor) økt med 1 % hvert år. Ved bytte av varmepumpe, er det viktig at anlegget kontrolleres slik at borehullet og andre deler av varmeanlegget klarer å håndtere økningen i effektfaktoren dagens varmepumper har. En økning i effektfaktor stiller blant annet høyere krav til kollektoren.

Finn flere tips ved å søke i Spørsmål og svar, eller se mer informasjon i brukermanualen.

_