Start Kennisbank Smart Homes
Smart Homes

Maak je huis slim met NIBE

Naarmate de techniek vordert, worden woningen steeds slimmer. Dat is mooi, want een zogeheten Smart Home biedt je nieuwe mogelijkheden voor maximaal comfort. Heb je een Smart Home, dan kun je met behulp van je smartphone of tablet bijvoorbeeld deuren sluiten, op een koude winterochtend je auto voorverwarmen of op afstand vanaf je vakantieadres het binnenklimaat van je huis regelen.

Smart Homes

Slim klimaatcomfort voor je huis

Met een slimme cv-installatie verlaag je je kosten voor verwarming terwijl je het comfort in je Smart Home verhoogt. Ga je overdag van huis of ga je op vakantie, dan wordt de binnentemperatuur automatisch bijgesteld zodat je minder energie verbruikt.

Met behulp van bijvoorbeeld de NIBE app kun je op je smartphone de comortinstallatie van de Smart Home bedienen. Zo kun je de temperatuur in je woonkamer verhogen als je op weg naar huis bent, maar je kunt ook de gewenste hoeveelheid warmtapwater in het weekend verhogen als je gasten te logeren krijgt.

IFTTT

Communiceren in dezelfde taal met API

Om verschillende functies te kunnen activeren, moeten slimme apparaten probleemloos met elkaar kunnen praten. Dit gebeurt via een zogenoemde API (Application Programming Interface). Met zo’n API kun je je warmtepomp koppelen aan specifieke functies, services en andere gekoppelde slimme apparaten in je Smart Home.

IFTTT

Connect your home with IFTTT

IFTTT betekent If-This-Then-That. ‘If This’ is daarbij de trigger, ‘Then That’ de actie. Het is een techniek waarmee je eenvoudig apparaten in je Smart Home met elkaar kunt verbinden via zogenaamde applets. Zo kun je met IFTTT bijvoorbeeld instellen dat je koffiezetapparaat inschakelt (actie) zodra je wekker afgaat (trigger). Maar je kunt ook de gps-functie van je smartphone gebruiken om te regelen dat het licht in de hal automatisch aangaat (actie) zodra je je huis nadert (trigger).

Via NIBE Uplink, het beheer en monitoringssysteem van NIBE, zijn ook de NIBE warmtepompen te koppelen aan IFTTT. Zo zijn er al enkele IFTTT-applets beschikbaar voor NIBE warmtepompen.

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

De meeste NIBE warmtepompen zijn voorzien van de functies Smart Grid Ready en Smart Price Adaption. Als in Nederland, zoals in Zweden of Oostenrijk al mogelijk is, de energiemaatschappijen gaan werken met variabele tarieven voor elektriciteit, kunnen de NIBE warmtepompen slim anticiperen op deze verschillen en hiermee uw energiekosten verlagen. Via NIBE Uplink wordt online actuele informatie over uurtarieven voor elektriciteit ontvangen. Eenvoudig gesteld werkt je warmtepomp met Smart Price Adaption gewoon wat harder als de elektriciteitsprijs laag is en wat minder hard wanneer de elektriciteitsprijs hoog is. Zo profiteer je maximaal van prijsschommelingen en kun je de verbruikskosten op je energierekening meteen verlagen.

Regel je binnenklimaat – waar je ook bent

Met de NIBE Uplink-app op je smartphone of tablet heb je altijd volledige controle over je warmtepomp en je cv-installatie. Je kunt met de app namelijk online verwarming, koeling, ventilatie én de bereiding van warmtapwater regelen. Zo optimaliseer je je energieverbruik, verlaag je je energiekosten én zorg je voor een ideaal binnenklimaat.

Lees meer over NIBE Uplink
Support

Neem contact op met een installateur in de buurt

Ground source

Warmte rechtstreeks uit de grond?

F2120

Wat je moet weten vóór je een warmtepomp koopt