Топлотни пумпи воздух-вода

NIBE SMO 40

 • Информација за продуктот
 • Предности

NIBE SMO 40 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација за домови и објекти. NIBE SMO 40 нуди максимална флексибилност за системски решенија. Контролниот модул може да се поврзе со компоненти како што се грејач на вода, дополнителни извори на топлина и друга дополнителна опрема, за целосно прилагодување на инсталацијата кон потребите на објектот. На еден контролен систем може да се поврзат до осум NIBE воздушни/водени топлотни пумпи . Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

  Оптимална контрола

  Интуитивен и интелигентен контролен систем за вашиот систем за климатизација.

  Флексибилно и прилагодено системско решение

  Решенија за објекти со до осум воздушни/водени топлотни пумпи.

  Дел од вашиот смарт дом

  Контролирајте ја својата удобност онлајн, со користење на NIBE Uplink.

NIBE SMO 40
 • Додатоци
 • Технички податоци
 • Документи
 • NIBE SMO 40
 • NIBE SMO 40
NIBE ECS 40

NIBE ECS 40

ECS 40 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE ECS 41

NIBE ECS 41

Дополнително грејно коло (препорачано подно греење од 80-250 m2). ECS 41 се користи кога топлотната пумпа се инсталира во куќи со до четири различни системи за климатизација за кои се потребни различни температури на довод на вода, на пример, во случаи кога куќата има и радијаторски систем и систем за подно греење.

NIBE VST 11

NIBE VST 11

SMO 10 и овозможува на топлотната пумпа да приоритизира полнење топла вода во системи со променлива кондензација. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пр. NIBE VPA. Контрола на топлата вода за максимална моќност на електричното напојување: 17 kW

NIBE VST 20

NIBE VST 20

Овозможува приоритизација на топла вода кај топлотни пумпи со голема моќност. (моќност на полнење помеѓу 15 и 40 kW), заедно со SMO 10 и F1330-40. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пример, NIBE VPA.

 • NIBE SMO 40
Висина (mm)
410 
Широчина (мм)
360 
Длабочина(mm)
120 
Нето тежина (кг)
 • NIBE SMO 40
 • NIBE SMO 40

Дознајте повеќе

Корисни линкови