Топлотни пумпи воздух-вода

NIBE SMO 20

 • Информација за продуктот
 • Предности

NIBE SMO 20 овозможува оптимизирана контрола на системот за климатизација и дизајнирана е да се комбинира со NIBE воздушни/водени топлотни пумпи за да обезбеди интегриран систем за климатизација на вашиот дом. Контролниот модул - NIBE SMO 20, нуди флексибилно системско решение. NIBE SMO 20 е поврзан со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода за целосно прилагодување на инсталацијата на вашите потреби. Благодарение на смарт технологијата, производот ви овозможува контрола врз потрошувачката на енергија и ќе биде клучен дел од вашиот поврзан дом. Ефикасниот систем за контрола автоматски ја прилагодува амбиентната температурата за максимална удобност во домот, истовремено заштитувајќи ја природата .

  Оптимална контрола

  Интуитивен и интелигентен контролен систем за вашиот систем за климатизација.

  Флексибилно и прилагодено системско решение

  Поврзете ја вашата топлотна пумпа со дополнителни компоненти за ефикасно греење, ладење и санитарна топла вода.

  Дел од вашиот смарт дом

  Контролирајте ја својата удобност онлајн, со користење на NIBE Uplink.

NIBE SMO 20
 • Додатоци
 • Технички податоци
 • Документи
 • NIBE SMO 20
 • NIBE SMO 20
NIBE VST 11

NIBE VST 11

SMO 10 и овозможува на топлотната пумпа да приоритизира полнење топла вода во системи со променлива кондензација. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пр. NIBE VPA. Контрола на топлата вода за максимална моќност на електричното напојување: 17 kW

NIBE VST 20

NIBE VST 20

Овозможува приоритизација на топла вода кај топлотни пумпи со голема моќност. (моќност на полнење помеѓу 15 и 40 kW), заедно со SMO 10 и F1330-40. За ова е потребен и резервоар за санитарна топла вода, на пример, NIBE VPA.

 • NIBE SMO 20
Висина (mm)
410 
Широчина (мм)
360 
Длабочина(mm)
110 
Нето тежина (кг)
 • NIBE SMO 20
 • NIBE SMO 20

Дознајте повеќе

Корисни линкови